Βιογραφικό

Βιογραφικό Σημείωμα, Αθανάσιος Κολυβήρας Καρδιολόγος

Θάνος Κολυβήρας Επεμβατικός Καρδιολόγος. Βιογραφικό Σημείωμα.

O Θάνος Κολυβήρας εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2002 μέσω Πανελληνίων εξετάσεων και αποφοίτησε το 2008.

Το 2009 ξεκίνησε την ειδικότητα της Καρδιολογίας σε διακεκριμένα νοσοκομεία του εξωτερικού, όπως το Ste-Elisabeth (Cliniques de l’Europe) και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – Centre Hospitalier Universitaire Brugmann, στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, όπου παρέμεινε εκεί μέχρι τις αρχές του 2013.
Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας και τον Σεπτέμβριο του 2016 απέκτησε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Καρδιολογίας.

Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2016 του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα.

Έχει λάβει Υποτροφία από την Ευρωπαική Καρδιολογική Εταιρεία (European Society of Cardiology) για παρακολούθηση του Πανευρωπαικού Συνεδρίου στην Βαρκελώνη (2014), όπου βραβεύτηκε με την καλύτερη προφορική εργασία.
Το 2017 έλαβε ακόμα μία Υποτροφία από την Επεμβατική Ευρωπαική Εταιρεία για το
Fellows Course in Peripheral Arteriopathy στο Μιλάνο (PCR Peripheral at GISE).

Είναι κριτής σε διεθνή καρδιολογικά περιοδικά (όπως το Journal of Interventional Cardiology), έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά και έχει δώσει πολλές ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια (EuroPCR, ESC Congress, TOBI).

Από τον Νοέμβριο του 2016 έως τα τέλη του 2021 εργάστηκε στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.
Κατέχοντας τη θέση του Επιμελητή στο Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας με κύρια ενασχόλησή του την επεμβατική αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και την διαδερμική αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας.

Από τον Ιανουάριο του 2022 εργάζεται στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Metropolitan General.

Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Metropolitan General

Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Metropolitan General