Ο Ιατρός

Βιογραφικό Σημείωμα, Αθανάσιος Κολυβήρας Καρδιολόγος

Θάνος Κολυβήρας Επεμβατικός Καρδιολόγος.

 

O Κολυβήρας Θάνος MD, PhD, FESC είναι Επεμβατικός Καρδιολόγος και Διευθυντής της Δ’ Καρδιολογικής Κλινικής – Κλινική Επεμβατικής Καρδιολογίας του Νοσοκομείου Metropolitan General, Ομίλου HHG.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια μετέβη στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) το 2009, όπου ειδικεύθηκε στην Καρδιολογία.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 αναγορεύτηκε ως επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα.

Μετέπειτα, εξειδικεύθηκε στην Επεμβατική Καρδιολογία και κυρίως στην αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και των βαλβιδοπαθειών.

Έχει διενεργήσει περισσότερες από 2.500 επεμβάσεις των στεφανιαίων αρτηριών και είναι διαπιστευμένος Επεμβατικός Καρδιολόγος για την εμφύτευση διαδερμικών αορτικών βαλβίδων με την μέθοδο TAVI.

Έχει λάβει Υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (European Society of Cardiology) για παρακολούθηση του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου στην Βαρκελώνη (2014), όπου βραβεύτηκε με την καλύτερη προφορική εργασία.

Επίσης, το 2020 έλαβε πιστοποίηση από την Ευρωπαική Εταιρεία Επεμβατικής Καρδιολογίας – (Certificate of Excellence by European Association of Percutaneous Coronary Interventions EAPCI) και από το 2021 είναι Fellow of the European Society of Cardiology (FESC).

Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενασχόληση σχετικά με την εκπαίδευση νέων συναδέλφων.

Τα μελλοντικά του σχέδια εστιάζονται στην κλινική έρευνα στα πεδία της επεμβατικής καρδιολογίας για την αντιμετώπιση κυρίως των βαλβιδοπαθειών με νέες διακαθετηριακές μεθόδους καθώς και την διεπιστημονική συνεργασία σε ειδικά θέματα της επεμβατικής καρδιολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Metropolitan General

Δ’ Καρδιολογική Κλινική Επεμβατικής Καρδιολογίας, Metropolitan General